3/02/2011

DAVID MAISEL

Postoji toliko toga neophodnog za proper uvod u sve ovo što ćete imati prilike da vidite. First of all – Maiselova fotografija nije tek puka zbirka random sight-ova. U pitanju je opsežan projekat, strategija kroz koju se provlači estetika onoliko koliko i ekološka svest. Njegov cilj je da dokumetuje aktuelna ekološka pitanja kroz jednu savremenu, estetski vrlo zavodljivu formu : fotografiju. Leah Ollman je u Los Angeles Times-u to mnogo bolje objasnio:

Maisel’s work over the past two decades has argued for an expanded definition of beauty, one that bypasses glamour to encompass the damaged, the transmuted, the decomposed.

Različiti projekti, različite teme i različita otvorena pitanja. Svaka tema temeljno i ozbiljno obrađena,  u svakoj ista količina te burne,  tragične lepote u fotografijama koje je ilustruju. Njegova posvećenost je facinantna ali to je posebna priča. Ostavljam vam LINK, pa iščitajte sve  što vas interesuje o njegovim projektima na miru.

7 comments:

  1. posteno me protresu fotke, dokumentarci, clanci koji se ticu ekoloskih pitanja. jeziva stvarnost!! i fotke su jezivo dobre..
    The ground is bleeding...

    ReplyDelete
  2. @marinush- znas kakav grc dok sam pisala... a tip je genije, dvadeset i kusur godina s takvom divljackom predanocsu radi to sto radi. duboko mu se klanjam, ozbiljno. fenomenalan je.

    ReplyDelete
  3. kao da se radi o drugoj planeti, dimenziji...brutalno dobro!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...