6/06/2011

IRIS APFEL

Architectural Design je napravio divan prikaz ultimativne style ikone Iris Apfel u njenom raskošnom domu na Menhetnu. Već sam pisala o Iris i njenom neponovljivom, drskom i inteligentnom (if I may add) stilu, o njenoj bezmernoj ljubavi prema brutalnim bojama, chunky, plastičnom aksesoaru, o spektakularnoj eklektici i brušenom rafinmanu.

(story originally found via miss moss)

Kada se malo upoznate sa njenim stilom, vrlo brzo vam postaje jasno šta možete da očekujete od njenog doma. S druge strane sa Iris uvek morate da računate na efekat iznenađenja… and boy did she deliver!

***

Prvo taj izmišljeni ćošak sa prve fotografije. Pomešani stilovi, details overload, previše tih “pulsirajućih” boja i stilskih nogica. Ali kakav je to precious spoj, kako sve sinhrono radi, diše, kucka.

Pa onda stackovi knjiga, različitih visina i opet ta oranž i pink, ovaj put u sitnim cvetnim aranžmanima. A “oltar” sa stočićem i ogledalom u centru…pa lutke. Carski.

Trpezarija, tri cventna aranžmana na stolu i rasparene stolice, naravno. Pogledajte šaru na  panelima po zidovima, pa boju panela. Pa još jedan cvetni aranžman, ovaj put neon zelena trska/žbun i bršljen po lusteru. I milion boja a sve se vole.

Čuvena dnevna soba i neverovatni materijali i printovi, meblovi i jastučići.

Pa big bang paterna. Prvo te tufnaste stolica na cvetnom tepihu. Pa plakar u ćošku sa tom dominantnom tirkiz tropical notom. Paravan u levom ćošku… nije odatle. A opet, svaka stvar je ručno izabrana i svaka je tu sa dobrim razlogom.

Stacks of books  and stacks of paintings (one koje nisu mogle da stanu na zid su na podu)…  Raskošan nemar.

    I naravno Iris i njenom prirodnom habitatu.   U plakaru. :)

***

15 comments:

  1. jao sjajno! sjajan komentar. i ja isto! :))

    ReplyDelete
  2. Ja mislim da je zbog nje eklektika ušla u modnu terminologiju! :))) Nema boljeg predstavnika... Stan je neverovatan, kao da je sva njena mudrost i iskustvo u tom udobnom i kreativnom prostoru ostavila trag. Što ti kažeš CARSKI! ;)

    ReplyDelete
  3. Fenomenalna je.Nekoliko puta sam se vracala i gledala i ne mogu da verujem kako je sve uspela da uklopi.Savrseno izgleda!
    Slazem se s Jelenom:)

    ReplyDelete
  4. Malo previse za moj ukus, ali da je genije to stoji :) I super izgleda kad gledam ali ne bih mogla da zivim u takvom okruzenju :)

    ReplyDelete
  5. e bas mi je drago da smo se razumele! :) Iris je one in a million. Slazem se da je na momente too much i da verovatno nije "living friendly", ali stvarno izgleda perfektno.

    pus pus

    ReplyDelete
  6. aaaaaajao, kraljica. moj stan pod stare dane. tj. kucica u sumi/pored reke. ogroman dnevnik proteklih sarenih godina :)

    ReplyDelete
  7. @ barbara - exactly :)
    @ marinush - tacno, dnevnik :)

    ReplyDelete

  8. "milion boja a sve se vole"
    mislim da mi je ovo novi omiljeni citat :)))

    ReplyDelete
  9. Tuzili su je za kopiranje nakita, a bas je fina bakuta ;)

    ReplyDelete
  10. @ buibulina - <3

    @ ana - ideju nisam imala, baci neki link ako nadjes

    @jelena - carcarcarica!

    ReplyDelete
  11. ja je obozavam!!!! pravila sam set na polyvoru o njoj odvno. Kako bi volela da udjem u njen plakar:))) a sto se kuce tice jeste malo to much ali ide uz nju,nikako ne bih mogla da je zamislim u nekom moderno opremljenom domu sa malo detalja i boja:))

    ReplyDelete
  12. tacno :) ako nadjes set, sibni da ga vidim

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...