11/23/2011

LIZZY FORTUNADO COLLAGES

 

MUSIC: Ferrante & Teicher – Midnight Cowboy

Kolaži koje je dizajnirala Shanan Kurtz predstavljaju svojevrsne moodboardove, seasonal’s inspiration, za kolekcije nakita Lizzie Fortunato.

Kao što već možete da vidite i sami, ovo vam sve ne pričam zbog nakita (koji je sjajan), već zbog kolaža. Iako su kolaži besprekoran intro za nakit, oni su a little piece of art for themselves.

Ja sam se lično, prvo zagledala u detalje - bedževe, tračice, dugmiće, stare fotografije i tome slično, a tek naknadno sav taj božanstveni šareniš stavljala u kontekst određene kolekcije, to jest priče. Svaki joj je kolaž bez izuzetka mala “marcipan” priča, vizuelna bombica.

I onda, između ostalog, vidim tu i Suno, naravno. Sestre Fortunado kreirale su čak dve linije nakita za njih (FW 2010/11 i SS 2011).

5 comments:

  1. i was always so impatient to see the colection that the colages were just a beckground now I look at them and like you said - they are little pieces of art!

    ReplyDelete
  2. auh kako si samo uklopila mjuz...predivno.
    a kad vidim kolaze, pogotovo ovako divne, odma' bih se bacila u hrpu magazina i ilustracija i sama pocela da se igram :)

    ReplyDelete
  3. :)

    fino je legao kauboj, a bas smo ga slusali tih dana, bas je zicer. :*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...