10/13/2010

How to carry flowers in daily life

Ne mogu da kažem da sam sad nešto posebno iznenađena činjenicom da se u Budimpešti jako vodi računa o cveću. Naprosto, vrlo očekivano – postoji  ta neka kultura negovanja biljčica. Simsovi, verande, terase i hodnici, ulični lapminjoni – svuda pršte pupoljčići, bez obzira na oktobar. Cvećare su im sjajne, ponuda je prebogata i ja sam polako krenula da osvajam imena i da učim šta kojoj “dami” treba.

I u sred te moje opčinjenosti hortikulturom nailazim na ovako nešto što je dodatno potaklo  moje brand new interesovanje. Ovo u sebi nosi potencijal za bezrezervno obožavanje.

TAKE-OUT FLOWERS 

steckmesse-comp sdesignunit-steckmesse-coffee  Od danas cveće možete da nosite u kornetu i u korpici za take-out kafu. Ili u tetrapaku, zašto da ne?

Ovaj raspevan prizor osmisli su ljudi iz SDESIGNUNIT.

4 comments:

  1. njujork ima coskarnice, radnje obicne razne robe koje su spolja opkoljene cvecem. i to sve neko fino diskretno lepo zdravo. i neko kao poljsko... buket 5 dolara, 10... krenes na dejt i zgrabis, kupujes mleko i zgrabis... mnogo fino.

    ReplyDelete
  2. e i ovde postoji sličan fazon. ne sa tim prodavnicama raznolike robe, vec sa poljskim buketićima koji koštaju par evra. a cvećara na svakom ćošku, bukvalno.
    pa imaš buketiće ruža koje su preserved (kako se to kaže kod nas?) u nekom lišću, i traju po sedam, osam godina. koštaju pedesetak evra, ali kažem - sedam, osam godina traju.
    spremam se da napravim konačan izbor, pa sve to slikam i postujem.

    ReplyDelete
  3. Jao cvece u kornetu ♥♥♥
    Potpuno genijalno.
    Na Kalenicu (skoro) redovno kupujem cvece, buketi u onom bidermajer obliku, sa gomilom razlicitog cveca, kostaju po 200din.
    A kuca lepa 7 dana.

    ReplyDelete
  4. aww... cveće na kaleniću. i miss it. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...