5/17/2010

Penguin Hardback Classics

sigurna sam da ste do sada imali prilike da se sa ovim sretnete, nevertheless, ja sam i dalje mrtva zaljubljena u ova izdanja.mene buzz jos uvek nije popustio.
ako volite knjige, onda je ovo dream come true za vas.
Coralie Bickford-Smith (senior cover designer) dizajnirala je book-covere za Penguin klasike sa tvrdim koricama. od trenutka kada je Penguin izasao u javnost sa ovim planom, pocela je histerija. knjige su prodavane samo u UK, sve do novembra 2009-te, kada su dozivele svoje US-release.
svaka koricu Coralie radila je je izuzetno pazljivo, trudeci se da budu vizuelno raspoznatljive i da negde jasno referiraju na naslove. sve je pocelo od toga sto je, po sopstvenom priznanju, jako dugo bila zaljubljena u štofove kojim su se knjige povezivale. prvo je napravila resenja za Andersenove bajke i Penguinove "Poems for life", a onda kada je videla da se ta izdanja posebno dobro prodaju odlucila je da tu estetiku unese u citavu seriju.
paunova pera na Dorian Gray-u, igraju na kartu tastine i povrsnosti, dok se recimo ovaj motiv lista na koricama Jane Eyre odnosi na drvo kestena, vrlo konkretan simbol za glavni odnos u knjizi. fenomenalno!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...