5/04/2012

STYLISH CRUISING

 

Entuzijazam po pitanju pisanja bloga dosegao je novu najnižu tačku. Ko će da sedi u kući, ispred kompa na 35 stepeni rane, majske radosti (uz povremenu grmljavinu)? Iz toga sam zaključila da je jedini, prihvatljivi oblik blogovanja – scrapbooking…


U tu čast, danas su na tapetu Style bits & pieces… od editorijala, preko street style fotografija, do omiljenih sezonskih komada i prodavnica, na jednom mestu. Nešto poput Bookmarks Fashion Adventure posta, od pre godinu dana, s tom razlikom što ovaj nije sklapan od restlova.  Ovo su sveži stylish ulovi, ali sa retro notom, da ne kažem “vajbom”. Raspon uticaja od cirka tri dekade (od kasnih sedamdesetih do ranih devedesetih).

 

Myrtle Tomboy Style Lookbook


Myrtle i jedan od njihovih lookbook-a sam već spominjala u prošlom C.I.L.-u. Kratkih nedelju dana kasnije (juče), Honey Kenendy i Miss Moss uzburkale su moj Google reader sa par sjajnih fotografija Megan McIsaac za Myrtle tomboy style lookbook.

 

 


Maryam Nassir Zadeh


Maryam Nassir Zadeh i njenu kultnu njujoršku prodavnicu spominjala sam pre nekog vremena. U medjuvremenu, promenile su se sezone kao i ponuda, stoga evo par friških favorita : India Basket Briefcase, Carven Oxford top with contrast collar i Cosmic View Necklace.

 

1

Screen shot 2012-04-13 at 10.41.53 AM

3


 

Street Report

 

Uživam u ovoj retro “nonšalanciji” na koju nailazim u listanju omiljenih street style hroničara. Pics via the Satorialist, Vaness Jackman i Stockholm Street Style.

 



Sister Jane Leather Collar Lace Dress at ASOS

 

Encapsulating femininity with a vintage twist, crafted in a semi sheer floral lace, mini dress by Sister Jane features a classic leather collar, short sleeves styling with leather cuffs and an exposed zip fastening to the reverse.

 

Untitled-1

 

Sophie Aschauer at Backyard Bill

 

Volim taj low-key profil ljudi o kojima piše Backyard Bil, kao i neopterećujuću i intimnu atmosferu koja prati čitav ovaj projekat. U proteklih par nedelja često sam se vraćala na mini intervju, opskuran a fashionable portret Sophie Aschauer from Serpent Sea.
 


backyardbill_sophie_aschauer2-copybackyardbill_sophie_aschauer-5backyardbill_sophie_aschauer3


Some good lookin’ sandals

 

I za kraj, dva apsolutno awesome para obuće. Prve su Smila in Black sandale by Won Hundred, a druge su deo najnovije kolekcije Stine Goya-e.

 

smila_blacksmila3 smila_blacksmila1

sg_shoes

4 comments:

  1. oh, ooohm oooooh gde da gledam, o čemu da maštam, hoću sve...s pogotovo, šetnju u Maraisu sa belim zoknama sa žutim printom;)

    ReplyDelete
  2. hah :))

    ja, vidis, nemam dilemu. ja bih smila in black. imaju i pinkish verziju, ali su crne mocnije. :)

    ReplyDelete
  3. molim sandalice, oba para :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...