8/11/2010

NEPONOVLJIVA UMETNOST


u doba ovakve raskošne ponude na trzištu, u doba jedne potpune žanrovske eklektike - opremanje stana postaje nešto mnogo više i mnogo ozbiljnije od same kupovine nameštaja.
miksuje se novo i staro, svedeno i raspevano, skupo i jeftino, moderno, demode, jednobojno ili šareno, sve može, DAJ! ja u preskupom ramu za slike (ne fotografije, već slike) držim papir za pakovanje poklona, and it works.
ovakvom dinamikom dobijate priliku da vaš prostor namestite neponovljivo i lično. svako od nas dobija tu priliku. prostori u kojima živimo postaju sve intimniji, sve više personalized, sve više oslikavaju naše izbore, stavove, trenutke.
i kao da nikada nije dosta. ponuda ne prestaje da raste, kompanije ne prestaju da se dovijaju kako da vas opet upecaju na varijantu tog UNIQUE - pa vam nude da sami birate paterne i boje, da učestvujete u dizajniranju proizvoda za koji se odlučujete... ovo dole je logična posledica tog traganja za nečim apsolutno neponovljivim i ličnim.

DNA umetnost.
i stvarno, šta je to neponovljivo i "lično" kod svakog od nas? ovaj zapis je jednako intiman (možda čak i intimniji) od kompromitujućih fotografija sa letovanja, ili pak porodičnih fotografija... take your pick.
kol'ko sam uspela da pohvatam, više njih se bavi ovom formom ultimativno neponovljive umetnosti. (divnog li paradoksa...)
however, DNA 11 je prvi krenuo u sve ovo.
oni su začentnici ovog genetskog pop art-ish talasa. pored ovog što sam već spomenula, dakle DNA art-a, nude vam se i FingerPrint art, i Kiss art.and this is how it works.

ovo je budućnost.
ovo su future "ulja na platnu naših predaka".
so take your pick, and have fun. za mene je to DNA art.
izgleda apsolutno fenomenalno, i mnogo je dramatičniji od otiska ili poljupca.

4 comments:

  1. 2010.-e nisam znala za tebe, pa tek sad ovo vidim. i potpuno sam odusevljena! i zelim svoj DNK na zidu! :D bravo za ovo otkriće! (moram češće da otvaram ˝you might also like˝predloge, svašta se tu krije, heheh ;))

    ReplyDelete
  2. al kako mozemo da znamo da je bas nas mozda su samo nesto nalupetali

    ReplyDelete
  3. hahhah :D

    moracemo da im jednostavno verujemo na rec.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...