5/02/2013

SUSUMU SHINGU

 

.  .  .  .  .


Susumu Shingu je poznati japanski umetnik čuven po svojim predivnim skulpturama koje pokreću vetar ili voda. Ovo nije prvi put da se susrećem s ovim konceptom, however, ovo je prvi put da iskreno uživam u istom. Susumu je ukrotio ove prirodne sile i udahnuo život svojim delima tako što je pretvorio prirodu (ili kako on to kaže preveo jezik prirode) u pokret, nepredvidivu, novu i dinamičnu lepotu.

Njegov ultimativni projekat je “Breathing Earth” (otuda i ime dokumentraca koji prati čitavu priču). Cilj ovog projekta je da kreiranje svojevrsnog stecišta za umetnike, istraživače i posmatrače, nekakvog seoceta koje se pokreće i napaja iz prirodnih izvora energije vetra i sunca (uz pomoć njegovih skulptura).

U trejleru za, po svemu sudeći, predivan film Thomasa Riedelsheimera imate priliku da vidite sa koliko žara Susumu priča o svojoj utopiji, koliko je predan i usmeren, i koliko je u svemu tome divan i beskrajno simpatičan. Ovaj film je, čini mi se, svojevrstan kapital za buduću snagu i inspiraciju, worth cherishing and watching over & over again.







for more info, please visit:

- susumushingu.com -
- thomas-riedelsheimer.de -
- breathing-earth.de -
.  .  .  .  .

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...