2/19/2014

TATA NAKA FALL 2014 RTW

 

. . . . .



Tata Naka kolekcija za Fall 2014 RTW je pre-predivna. U prvi mah me je jako podsetila na Rodarte Spring 2011, pa čak i na onu čuvenu kolekciju Mary Katrantzou. To samo govori u prilog činjenici da je moda konstantna reciklaža i da – ukoliko je ideja dobra – uvek ima prostora za ličnu interpretaciju i nadograđivanje.
 
Krojevi su tu najinteresantnija stvar, bar meni. Prvo, imamo red klasičnih i nošljivih opcija, a potom imamo taj izlet sa širokim rukavima, čudnjikavim dužinama istih i tome slično. Nešto slično je Celine imao u svom Summer 2014 RTWu. Dobra stvar u ovom slučaju je nekakva fina mera koja ostavlja dovoljno prostora da se priča sagleda u komadu, umesto da vas preplavi.
. . . . .
 
 

. . . . .

Usput, pre neki dan čitam na Vogue-u mini intervju sa sestrama Sugruladze o tome šta im je poslužilo kao inspiracija za ovaj RTW, i evo šta su rekle:


This season's inspiration is a direct result of our immersion in all things interior design as we have been working on our own home as well as developing a Tata Naka Home line. Since we have been so consumed by this project it was natural that the collection would reflect the concept of home - design and furnishings.


A evo kao im je izgledao moodboard…

 

 
 

pics via here, here, here & here

2 comments:

  1. may I use the photo of the golden shoes for my blog?
    P.

    ReplyDelete
  2. may I use the photo of the golden shoes for my blog?
    P.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...