6/18/2012

MICHAEL EASTMAN

 

Michael Eastman je u prethodne četiri decenije stvorio impresivnu kolekciju u kojoj dokumentuje enterijere i fasade gradova širom sveta. U mom užem izboru našli su se Havana, Lisabon i Italija (in general) kao svojevrsna komparacija i slikovit primer jedne trošne i monumentalne lepote u njenim različitim fazama. 

“Eastman is most recognized for his explorations of architectural form and the textures of decay, which create mysterious narratives about time and place.”

 

ITALY



Najraskošniji deo kolekcije odlazi na Italiju. Venecija, Milano i malo Rima…Kompozicije su utegnute i besprekorno stylish, i nedvosmisleno odaju da ih je tesalo italijansko oko.

 

         

 

LISBON

 

Lisabon je downplayed Italy, viševekovna patina  je vidljivija. Uzgred, ovih par fotografija ispod suptilno zaokružuju sva moja očekivanja od Lisabona, s obzirom da je u pitanju jedan od retkih gradova u kome nisam bila a u koji sam apsolutno zaljubljena… 

 

     

 

HAVANA


Havanu sam namerno ostavila za kraj… Iako se trudim da se ne pecam i da
ne romantizujem čitavu priču o Kubi, ovde ne mogu a da ne primetim da je ta trošnost, ta oronula raskoš toliko poetična i dirljiva da ju je nemoguće zaobići. Plus, boje su nestvarne…

 

2 comments:

  1. wow these are such beautiful images and designs, thanks for the inspiration!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...